EBOOK BELAJAR KRAFT RESIN

Saturday, 23 December 2017

Meniaga lagi.

Teks dan photo oleh rosnaini jamaludin
Email : rosnaini.jamaludin@gmail.com


Assalamualaikum

Alhamdulillah, hari ni sekali lagi kak rosse meniaga . Semangat sungguh pagi pagi buta dah siap dan terpacak depan pasaraya. Fuh.

Kebetulan disini mereka mengadakan acara sambutan christmas. Didoakan agar laris jualan kak rosse.

Amin

EBOOK BELAJAR KRAFT RESIN

Teks dan gambar oleh Rosnaini Jamaludin

Email : rosnaini.jamaludin@gmail.com



Alhamdulillah, berkat latih tubi tak henti henti dan dorongan berterusan oleh Pn Masayu Ahmad, berjaya juga Kak Rosse siapkan Ebook pertama ni.

Syukur  ya Allah.

Dalam Ebook ini, Kak Rosse kongsikan banyak info berkenaan kraft resin. Mudah mudahan, ebook pertama kak rosse ini dapat memberi tunjuk ajar dan membantu kepada insan insan diluar sana yang tercari cari teknk yang tepat dalam penghasilan produk resin

Insyaallah.

Berminat nak miliki nya boleh clik sini
EBOOK

Saturday, 9 December 2017

Keychain resin

Foto dan teks oleh rosnaini jamaludin
Email : rosnaini.jamaludin@gmail.com
Facebook : rosse ain


Assalamualaikum semua.

Produk keychain ni laku sungguh . Ada yang berminat nak order, leh ws  kak rosse ya









Meniaga secara offline

Teks dan photo oleh rosnaini jamaludin
Email ; rosnaini.jamaludin@blogspot.my
Facebook : rosse ain



Assalamualaikum semua,

Wah, lama juga kak rosse tak updated blog kesayangan. Hari ni kak rosse seharian di tapak niaga.

Kak rosse niaga kecil kecilan sahaja. Stok pun kekadang tak sempat nak buat. Mujur la ada juga berdikit dikit.

Pengalaman meniaga ni, bagi kak rosse memang tak dapat nilaikan dengan wang ringgit. Ada ada masa memang seronok sangat, tak menang tangan tetapi ada ada masa sendu je. Suram tu biasa la kan.

Bagi yang berminat nak terjah dunia niaga, kuatkan mental ya.

Salam sayang dari kak rosse




Sunday, 3 December 2017

Perhiasan resin gantung

Teks dan foto oleh rosnaini jamaludin
Email : rosnaini.jamaludin.my
Facebook : rosse ain


Assalamualaikum semua yang masih setia dengan celoteh kak rosse ni.

Maaf agak lama senyap sunyi dari updated ke dalam blog kesayangan ini.  Mungkin rutin harian sekarang yang agak kalut ke sana sini, membantaskan peluang untuk kak rosse berceloteh.

Dalam sibuk ke sana sini, kak rosse masih ralit menyiapkan stok kedai . Mana tahu nanti ada rezeki, cepat pula kak rosse meniaga offline. Doakan tau.

Stok ni boleh kalau nak tambah nama . Ini hiasan untuk anak perempuan . Nanti kak rosse sediakan untuk anak lelaki pula.

Sila jamu mata ya. 

Berminat, boleh ws kak rosse direct tau. 

Salam sayang semua.

Stay tune
๐Ÿ™†bling bling craft resin, ingat kak rosse ingatlah resin๐Ÿ™†


Monday, 20 November 2017

Perhiasan gantung resin

Teks dan gambar oleh rosnaini jamaludin
Email : rosnaini.jamaludin@gmail.com
Facebook : rosse ain



Assalamualaikum.

Minggu ni kak rosse terima order dari rakan FB. Seronok nya buat perhiasan gini .

Ada yang berminat, boleh ws kak rosse ya.




-STAY TUNE-
๐Ÿ™†๐Ÿ™†bling bling craft resin, ingat kak rosse ingatlah resin๐Ÿ™†๐Ÿ™†

Masa yang sesuai post produk

Teks oleh rosnaini jamaludin
Email : rosnaini.jamaludin@gmail.com
Facebook : rosse ain


Assalamualaikum semua,

Mungkin ramai yang tidak tahu, adakala dalam meniaga online dilaman sosial seperti Facebook, perlukan komitmen yang tinggi.

Hendaklah menjadi orang yang tersangat rajin ya.

Paling sempoi , sila la 'up' post 4x sehari.
Larat tak?
Kenapa 4?

1. Up posting lama jam 10.00 pagi. Biasa pagi pagi ramai member post 'salam'. Time ni, korang post apa pun produk, dema tak layan sangat, sebab mereka gigih nak 'jawab salam' ๐Ÿ˜Š

2. Up posting lagi jam 12.00 tgh hari. Biasa time ni, kalau rakan korang keja pejabat, mereka baru dapat pegang hp. Betul tak?

3. Up posting lagi jam 4 petang. Biasa time ni, ramai yang dah tengah lepak lepak santai. Kalau surirumah, ini biasa nya time rehat sekejap, kot nak ambik anak sek pun, jam 5 gitu. Bg yang bekerja, nasib juga ada yang suka buka FB senyap senyap. ๐Ÿ˜…

4. Up posting lagi jam 8 malam. Biasa time ni, yang kerja pejabat, mungkin dah santai santai sampai ke malam. Yang suri rumah pun ramai juga yang ada peluang nak layan FB ๐Ÿ˜Š.

Jadi, hakikatnya, dalam business online, tiada sempadan waktu untuk kita bekerja. Potensi mendapat pelanggan sentiasa ada sekiranya kita rajin dan rajin.

Ate, kome rajin buat la. Kak rosse ni datang mood rajin , habis la semua album kak rosse kasi up. Doh kome tak nak tolong, buat je la sendiri ye ๐Ÿ˜Š
.
.

Jom, up up on the way posting dengan icon dan emoji yang menceriakan hidup sahabat kita semua.

๐Ÿ’–rosse resin๐Ÿ’–
๐Ÿ™†๐Ÿ™†bling bling craft resin, ingat kak rosse ingatlah resin๐Ÿ™†๐Ÿ™†
#blingblingcraftresin
#RR